Обама се бори с "жестокостта на здравната система"

Обама се бори с "жестокостта на здравната система" | StandartNews.com

Вашингтон. Американският президент Барак Обама заяви, че не е доволен от грешките, които дава интернет-порталът на здравната реформа, но все пак застана зад основните принципи на реформата в здравноосигурителната система.

По повод критиките, отправени към реформата, възмутеният Обама отвърна като заяви, че САЩ повече не могат да се върнат „към всекидневната жестокост и постоянна нестабилност" на предишната система, която остави хиляди хора без здравни осигуровки.

„Ще трябва да преодолеем това и да решим въпроса", заяви държавният глава. Промяната в законодателството е силно критикувана от републиканците.

Макар и сайтът за здравната реформа healthcare.gov, който бе открит на 1 октомври, да бе недостъпен поради технически проблеми по време на негова реч в Бостън, Обама обеща проблемът да бъде бързо решен.

По-рано министърът на здравеопазването пое отговорност от датата 30 октомври сайтът вече да функционира без грешки. "Няма никакво извинение. Поемам отговорността да направя така, че да се намери решение възможно най-скоро. Работим максимално всеки ден, за да го подобрим", заяви президентът.

На този сайт милиони американци, които сега не са осигурени, ще трябва да могат да избират с лекота план за здравно застраховане с финансови помощи за всеки потребител и в зависимост от доходите му. Още от пускането му преди месец обаче започнаха и техническите проблеми на сайта.

Съобщения за грешки, блокиране, грешни изчисления на данъчните кредити, грешки при подаване на информацията на застрахователите и всякакви други проблеми изнервиха всички. Правителството трябваше да започне спешно ремонт на софтуера на сайта и да признае, че той не е бил достатъчно тестван преди пускането си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай