Нетаняху с мрачна прогноза! Дълга и трудна война

Спира тока за Ивицата Газа

Нетаняху с мрачна прогноза! Дълга и трудна война | StandartNews.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви края на първата фаза на войната след съботната атака на бойци на Хамас срещу страната. Той подчерта, че по-голямата част от силите на противника са унищожени.

„Влизаме в дълга и трудна война. Бяхме принудени да влезем в тази война от убийствената атака на Хамас. Първата фаза завършва по това време с унищожаването на повечето от вражеските сили, които са проникнали на нашата територия.

В същото време, ние започнахме настъпателната фаза и тя ще продължи безусловно и без почивка "до постигане на целта. Ще върнем сигурността на гражданите на Израел и ще постигнем победа", написа той в социалната мрежа X (Twitter).

Кабинетът на израелския министър-председател също обяви решение за прекъсване на доставките на електричество, гориво и стоки за Ивицата Газа.

Междувременно израелските отбранителни сили обявиха Ивицата Газа за затворена военна зона. По-рано израелската армия призова цивилните в Газа незабавно да напуснат жилищните си райони за тяхната безопасност.

„Жители на Ивицата Газа, обърнете внимание! Операциите на Хамас принуждават израелските сили за отбрана да действат в мястото ви на пребиваване.

За вашата безопасност трябва незабавно да напуснете мястото си на пребиваване“, цитира CNN изявление на говорител на IDF в изявление за арабски медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай