Наводнения, свлачища, торнадо и снеговалежи в САЩ

Най-малко 5 мъртви, около 100 ранени

Наводнения, свлачища, торнадо и снеговалежи в САЩ | StandartNews.com
  • Най-малко 5 мъртви, около 100 ранени

По-голямата част от Съединените щати страдат от лошо време през последните няколко дни. В южната половина на страната проливни дъждове доведоха до наводнения и свлачища. Повредени са стотици домове. В много области са нарушени транспортните връзки. Без електричество в щата Кентъки и Западна Вирджиния в следобеда, 24 февруари, останаха над 155 хиляди жилища. В северната половина зимната буря донесе снеговалежи на Средния Запад и Североизток. Много магистрали са затворени, заради инциденти, които са довели до смъртта на хората. Хиляди полети са отменени.

Повече от 400 000 жилища са останали без електричество в Охайо, Пенсилвания, Мичиган и Ню Йорк. В щатите Тенеси и Арканзас при наводнения и свлачища, според предварителни данни, са загинали двама души, десетки са пострадалите. Според канала Weaher най-малко 5 души са станали жертви на бедствието в тези региони.

Торнадо удари североизточната част на щат Мисисипи. Град Колумб пострада най-много, където бяха повредени десетки сгради, възникнаха проблеми с електрозахранването, съобщава STORMnews. В резултат на срутването на къща под развалините е загинал 41-годишен мъж, а най-малко 12 души са били ранени, според USA Today.

На магистралата в близост до град Нина в Уисконсин повече от 130 коли се сблъскаха по хлъзгав и снежен път поради снежна буря и лоша видимост. В резултат на това един човек загина и повече от 70 бяха ранени. Според полицията по-голямата част от ранените са били освободени от болниците в първите часове след хоспитализацията, но пет жертви все още остават в лечебните заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай