Напрежение! Шолц побесня, какво готви

Има ли политическа криза в Германия

Напрежение! Шолц побесня, какво готви | StandartNews.com

Криза назрява зад правителствените кулиси в Берлин, пише в. "Билд". След като съвсем наскоро министърът на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка на фона на критики и скандално видео, сега напрежението е породено от министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок.

Канцлерът Олаф Шолц е раздразнен от външния си министър, като причината са нейните изказвания, които противоречат на неговата политика. Най-актуалният пример е това, че миналата седмица Бербок изненадващо заяви, че "водим война срещу Русия".

Има дълъг списък от проблеми, грешки и кръстосани удари, които обтягат отношенията между Шолц и Баербок и зад кулисите нещата между двамата са напечени, пише изданието.

Бербок призова миналия вторник в Съвета на Европа в Страсбург за сближаване на западните съюзници, като каза, че страните "воюват срещу Русия, а не помежду си".

"От една страна, Германия твърди, че не е част от конфликта в Украйна, но от друга, Бербок каза, че страните в Европа са във война с Русия. Самите те разбират ли изобщо за какво говорят?", написа говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова в Telegram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай