Напрежение между Москва и Лондон. Остра заплаха

Заради войната в Украйна

Напрежение между Москва и Лондон. Остра заплаха | StandartNews.com

Москва заплаши, че може да нанесе удари по британски военни цели в Украйна и отвъд, ако силите на Киев използват британски ракети с голям обсег на руска територия.

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън заяви по време на посещение в Украйна, че Киев „има абсолютното право да нанесе ответен удар по Русия“.

Камерън подчерта, че Лондон не прави „уговорки“ как украинските сили да използват оръжия, доставени от Великобритания.

Руското външно министерство извика посланика на Обединеното кралство в Москва Найджъл Кейси и го предупреди, че ако украинските сили използват оръжия, доставени от Великобритания, за да нанесат удар по Русия, Москва може да удари „всеки британски военен обект и оборудване на територията на Украйна и извън нея“, предаде ТАСС.

„Посланикът беше призован да се замисли за неизбежните катастрофални последици от подобни враждебни стъпки на Лондон и незабавно да опровергае по най-категоричен и недвусмислен начин войнствените провокативни изявления на външния министър“, се казва още в изявлението, пише БГНЕС.

По-рано Русия обяви, че планира нови учения с ядрени оръжия, позовавайки се на „заплахи“, отправени от западни лидери, включително френския лидер Еманюел Макрон и британски официални лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи