Напрежение. Байдън и Путин с важно решение?

Може да има нова среща между двамата

Напрежение. Байдън и Путин с важно решение? | StandartNews.com

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков не изключи друг разговор между Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън, каза той за РИА Новости."Има такава възможност. Наистина може да се проведе друг разговор, но засега няма конкретни договорки за времето", каза той.

На 7 декември лидерите на двете страни разговаряха по видеовръзка около два часа. Според Белия дом Байдън изрази загриженост за напрежението между Русия и Украйна и призова за дипломатическо споразумение, като предупреди за колективен отговор от Запада в случай на ескалация.

Напоследък Западът често говори за плановете на Русия да „нахлуе“ в Украйна, обвинявайки страната, че изтегля войски към границата със съседна държава.

В отговор Кремъл подчертава, че Москва не заплашва никого и няма намерение да атакува никого, а премества въоръжените сили на свое място и по своя преценка.

Според руските власти подобни атаки се използват като извинение за разполагане на повече сили на НАТО близо до границите на страната. Путин поиска гаранции за сигурност от западните страни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай