Напрежение. Хамас с ултиматум към Нетаняху

Относно споразумението за прекратяване на огъня

Напрежение. Хамас с ултиматум към Нетаняху | StandartNews.com

Представителят на групировката "Хамас" Осама Хамдан предупреди, че ако израелската военна агресия в Рафах продължи, няма да има споразумение за прекратяване на огъня, предаде Ройтерс.

Коментарите на "Хамас" бяха направени по време на пресконференция в Бейрут, когато делегация на групировката пристигна в Кайро от Доха, за да продължи преговорите за прекратяване на огъня, се казва в изявление на групата във вторник.

"Потвърждаваме, че военната операция в Рафах, ако бъде изпълнена от Израел, няма да бъде пикник за израелската армия“, каза Хамдан.

"Топката е в полето на Нетаняху", добави той, като каза, че последното предложение за прекратяване на огъня, с което "Хамас" се съгласи, "представлява минимума, който отговаря на исканията на нашия народ и на нашата съпротива".

Израелските сили превзеха главния граничен пункт между Египет и южната част на Газа по-рано във вторник, затваряйки жизненоважен маршрут за помощ към палестинския анклав, който вече е на ръба на глада.

"Граничният пункт "Рафах" беше и ще остане чисто египетско-палестински", посочи още Осама Хамдан, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Койчо
преди 1 седмица

Ако се отстъпи на хамас, не само Израил ще загубиш във войната, но и целият християнски мир. Това ще го разбере света, след като се съгласи Израел да капитулирова. Мюслюманите ще превзкмат Европа и целият свят.

Откажи
Велизар
преди 1 седмица

Някои неща не напразно са се случили през историята ! Било е заслужено, но недовършено!

Откажи