"Напълно е изгоряла". Гърци се връщат по домовете си, след бедствието

Постепенно животът се завърща в посрадалите от пожарите места

"Напълно е изгоряла". Гърци се връщат по домовете си, след бедствието | StandartNews.com

Ситуацията в Северна Гърция постепенно се нормализира след опустошителните горски пожари, които обхванаха района, но много от жителите около Александруполис продължават да се тревожат за последствията от бедствието, съобщава евронюз. 

В гръцкото село Авас някои от жителите на града се върнаха, за да видят дали домовете им са оцелели след пожара. Сред тях е и Апостолос, чиято къща е една от осемте унищожени напълно от бедствието. 

„В цялото село имаше огън. Къщата ми беше напълно изгоряла“, каза той пред медията. 

Апостолос казва, че не знае какво ще прави сега, но ще следва насоките на местното правителство. Властите в региона също се борят с последиците от горските пожари, които са описани като най-големите в ЕС, регистрирани в историята.

„Беше толкова трудно за нас“, каза Гиоргиос, кметът на Авас. „Огънят беше навсякъде, обхвана всички краища на селото. Разпоредихме незабавна евакуация на жителите". 

Движението в района вече е възстановено. Автотранспортният контрол в Александруполис също премахна полицейския час в Североизточна Гърция. Междувременно стотици доброволци и пожарникари от няколко европейски държави, включително България, работят денонощно, за да се справят с оставащите горски пожари. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакци
Коментирай