Над 170 пострадали при сблъсък на 2 метровлака в Сеул

Над 170 пострадали при сблъсък на 2 метровлака в Сеул | StandartNews.com

Сеул. Втори тежък транспортен инцидент в рамките на няма и месец стресна Южна Корея. В Сеул влак на метрото се блъсна в друг, спрял на една от станциите. Вследствие на сблъсъка 172 души са ранени, няма загинали, предаде „Ройтерс".

Служителите на спешните екипи, работещи на местопроизшествието, разказват, че повечето от пострадалите са с леки наранявания, а от болниците, в които са били приети, съобщиха, че най-тежките наранявания са мозъчни сътресения.

„Пристигащ влак се е ударил в друг, който бил спрял на станцията", заяви на пресконференция представител на пожарната. Евакуирани са били около 1000 души.

Говорител на Сеулския метрополитен каза, че злополуката е причинена от неизправност в сигнализацията и съобщи, че са дерайлирали два вагона.

Сеулското метро се използва ежедневно от около 4,5 млн. пътници. Днешният инцидент в сеулското метро става малко повече от две седмици, след като южнокорейски ферибот се преобърна и потъна, в резултат на което около 300 души загинаха или са в неизвестност. Това бе най-тежката злополука в страната от 20 години насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай