Мицотакис призна подслушвал ли е министри

Левият вестник "Документо" публикува списък с 30 имена

Мицотакис призна подслушвал ли е министри | StandartNews.com

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис отхвърли обвиненията, че правителството е следило и подслушвало политици. Скандалът избухна, след като лидерът на социалистите Никос Андрулакис, който е евродепутат, получи потвърждение, че е следен чрез телефона си.

В интервю за гръцката телевизия "Антена" премиерът Мицотакис отхвърли обвиненията за подслушване на министри и журналисти, предаде БНР. "Това е лъжа", заяви категорично гръцкият премиер и добави, че никога не е нареждал да се подслушва министъра на външните работи.

Левият вестник "Документо" публикува списък с 30 имена на подслушвани министри и бизнесмени, но без да посочва конкретно източникът на информация.

Мицотакис заяви, че настоява прокурор да разследва източника на журналистическата публикация. "Зад нейния автор - журналистът Бахцеванис, прозира лидерът на опозицията Ципрас", отправи директно обвинение гръцкият премиер.

Специална европейска парламентарна комисия, която разследва използването на средства за следене и наблюдение вече посети Гърция.

Правителството скоро ще внесе в парламента забрана да се продава в Гърция шпионски софтуер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай