Митрофанова посочи с пръст кой командва България и Петков

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова също даде версия

Митрофанова посочи с пръст кой командва България и Петков | StandartNews.com

Руската посланичка в София Елеонора Митрофанова окачестви като "безпрецедентен и абсолютно неприятелски ход" решението на българското правителство да експулсира 70 служители на руското посолство, предаде ТАСС.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков до стената! Извънредно изявление

В изявление за телевизия "Россия-24" тя каза, че САЩ и Великобритания командват България и те са отговорни за изгонването. Попитана кои сили стоят за решението на правителството в София, Митрофанова отговори: "Абсолютно сигурно американците. В случая няма какво да се говори. Тук англичаните и американците изцяло командват тази страна за съжаление".

ВИЖ ОЩЕ: ДАНС със скандални разкрития за Петков и руските дипломати

Тя отбеляза, че народът на България "помни историята и се грижи за паметниците".

Митрофанова каза още, че посолството на Русия в София ще организира набирането на нови служители на мястото на изгонените, като уточни, че ще бъдат назначени 23 дипломати и 25 технически сътрудници. По думите й за известен период от време "ще бъде трудно да се работи, особено в консулствата".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова също заяви по-рано днес, че екстрадирането на дипломатите е поръчка отвън.

"Това беше извършено не в интерес на България и българските граждани, а беше извършено по заповед на външни сили", заяви Захарова.

Според нея външни сили под фалшив претекст се стремят да скарат европейските държави с Русия и да разрушат всичко, което е създавано от десетилетия на европейския континент.

"Това е опит на парламента, който е загубил доверие, и на българското правителство, което е в оставка, за нанасяне на съкрушителен удар върху отношенията с Русия", обясни Мария Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай