Медведев: България е отрицателен пример

Медведев: България е отрицателен пример  | StandartNews.com

Москва. Руският премиер Дмитрий Медведев посочи България като отрицателен пример. Това става ясно от негова статия във вестник "Независимая газета", където той коментира новите правила, по които се строят взаимоотношенията между Русия и Украйна. Той посочи именно нашата страна като пример какво става с държавите, които влизат в ЕС, пише БГНЕС.

"Киев си струва да се вгледа в опита на своите югозападни съседи, които все пак влязоха в ЕС. Да оцени какво се е изменило в тяхната икономика, увеличил ли се е след това техният брутен вътрешен продукт (БВП), доколко са пораснали или спаднали доходите на населението и каква е динамиката на безработицата. И главното, много ли чужди инвестиции са влезли при тях или напротив – обемите им са се съкратили в пъти", пише Медведев.

Ето какво обяснява руският премиер за България: "След влизането на страната в ЕС през 2007 година за 6 години безработицата се е увеличила от 6,9 до 11,8%. Чуждите инвестиции са намалели за същия период почти 9 пъти (от 9,051 милиарда евро до 1,092 милиарда евро). А нали тези страни с нищо не са по-лоши от Украйна, примерно са съпоставими по равнището на развитие и природно-климатичните условия", обяснява Медведев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай