Медведев идва у нас след рокади в „Газпром”

Седмица преди визитата на руския премиер у нас заместник-председателите в компанията Александър Медведев и Валери Голубев са освободени от постовете си

Медведев идва у нас след рокади в  „Газпром” | StandartNews.com

Докато София се готви да посрещне премиера  Дмитрий Медведев, Кремъл се раздели с газовия бос Александър Медведев. Седмица преди визитата на руския министър-председател у нас, „Газпром” обяви, че заместник-председателите в компанията Александър Медведев и Валери Голубев са освободени от постовете си. Медведев оттук нататък ще се съсредоточи в работата си в Международния делови конгрес, както и във футболния клуб „Зенит”, съобщава РИА Новости.  Агенцията припомня, че още в петък  той е бил назначен за президент и генерален директор на петербургския руски тим, чиито основен спонсор е „Газпром”.

Александър Медведев

С какво ще се занимава оттук нататък Голубев не се съобщава, но се отбелязва, че шефът на руския газов гигант Алексей Милер му е благодарил за дългогодишната успешна работа в компанията.

Валери Голубев

В „Газпром” вървят рокади и на по-ниските нива.

Освобождаването на Медведев има отношение към посещението на премиера Медведев  у нас, тъй като  двете основни икономически теми, по които ще се дискутира, са енергетиката и туризмът. Споразумението за цените на руския газ, както и европейското газово  трасе на „Турски поток” бяха в направленията, които Медведев оглавяваше в „Газпром” вече 17 години.

Промените в „Зенит” включват и още едно знаково лице, приближено до Кремъл. Това е заместник-генералната директорка на „Газпром нефт” по юридическите и корпоративните въпроси Елена Илюхина. Компанията разработва и нефтови  и газови находища. Шефката  й става председател на съвета на директорите на „Зенит” и заедно с Александър Медведев ще управлява клуба.  На първата си среща днес с футболистите тя заявила: „Не умея да играят футбол, но моето сърце  винаги ще е с вас, тима на Зенит”. „Неуспехът не е фатален. Успехът не е окончателен. Значение има само това, че се движим непрекъснато напред. Затова и ще бъдем винаги сред първите”, надъхвала футболистите бизнесдамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай