Медведев и Захарова изчезнаха! Решението на Украйна

Странно защо ги обявиха за издирване

Медведев и Захарова изчезнаха! Решението на Украйна | StandartNews.com

Украинската служба за сигурност ССУ е обявила за издирване бившия президент на Русия Дмитрий Медведев, като го е включила в списък с издирвани лица, съставен преди повече от половин година, съобщиха световните агенции. В списъка са включени и много други членове на руския политически елит.

Според публикуваната днес заповед Медведев е обвинен в посегателство срещу границите и суверенитета на Украйна. Съгласно чл. 110, от украинския Наказателен кодекс за подобни провинения може да бъде наложена присъда до 15 години лишаване от свобода или доживотен затвор, отбелязва агенция УНИАН.

Не е ясно защо Украйна не е публикувала списъка по-рано или защо е решила да го публикува сега, отбелязва Ройтерс, предаде Дарик.

Освен Медведев в списъка са и повечето от членовете на руския Съвет за сигурност. Включени са и други членове на руския политически елит, като министърът на отбраната Сергей Шойгу, председателите на двете камари на руския парламент Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, Николай Патрушев, секретарят на Съвета за сигурност, както и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай