Мащабни антиправителствени протести в Банкок

Над 100 хил. души са се събрали в искане на оставка

Мащабни антиправителствени протести в Банкок | StandartNews.com

Банкок. Мащабна антиправителствена демонстрация, организирана от опозицията, завладява улиците на тайландската столица Банкок днес, съобщава ИТАР-ТАСС.

Протестиращите се събират за шествие, като възнамеряват да блокират работата на основните правителствени учреждения и по техните думи „да предизвикат мирното сваляне на правителството".

Демонстрантите са се ориентирали към 13 различни цели, сред които са основните правителствени агенции и ведомства, както и сградите на големите телевизионни канали.

Организаторите наблягат на мирния характер на демонстрацията, но предупреждават, че възнамеряват да спрат водоснабдяването на блокираните сгради.

Протестите в Тайланд започнаха преди месец. В техен катализатор се превърна подготвяният законопроект за амнистията на бившия премиер Таксин Чинават, намиращ се в изгнание в Дубай.

Над 100 хиляди души са се събрали в искане на оставка, съобщава ВВС. Демонстрантите призовават правителството да подаде оставка, тъй като според тях властите са под влиянието на премиера в изгнание Таксин Чинават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай