Мадона брани "Пуси Райът"

Мадона брани "Пуси Райът" | StandartNews.com

Лос Анжелис. Кралицата на поп музиката Мадона направи изявление във връзка с осъдителните присъди на трите пънкарки от руската група „Пуси Райът”, предаде Ройтерс.

„Протестирам срещу признаването на вината и осъждането на членките на групата на две години в наказателна колония само заради тяхното 40-минутно изпълнение, чрез което те изразиха своите политически възгледи”, се казва в изявлението на Мадона.

Преди това певицата беше изразила подкрепата си за момичетата. Сега тя заяви, че двугодишната присъда е прекалено сурова и де факто нечовешка. „Те прекараха достатъчно време в ареста. Призовавам всички в Русия: „Пуснете на свобода Пуси Райът”, казва в заключение Мадона.

В събота вечерта по време на концерта си в Цюрих Мадона четири пъти спомена за присъдите на „Пуси Райът” и каза, че е отвратена и съкрушена от тях, предаде ДПА. „Ще посветя остатъка от живота си на борбата срещу всякаква форма на дискриминация”, зарече се певицата.

Колеги на Мадона като Брайън Адамс и барабанистът на бандата Блек кийс Патрик Керни, който се зарече да не изнася концерти в Русия, вече определиха присъдата на трите пънкарки като несъразмерна спрямо деянието им, припомня Ройтерс.

Британският певец Стинг също открито се обяви в защита на певиците от „Пуси райът”. Зад кулисите обаче той изнася концерти за частни партита на руски олигарси, разкрива в. „Кориере дела сера”. 

Вчера бившият световен шампион по шахмат и настоящ опозиционен активист Гари Каспаров отхвърли твърденията, че е ухапал московски полицаи по време на масовите арести на протестиращи срещу присъдата на пънкарките от Пуси райът. Каспаров беше арестуван пред съда, където се гледаше делото на пънкарките, заедно с още 100 техни привърженици.

Полицията твърди, че той е ухапал полицай по време на ареста. Каспаров отрече с думите: „Може би неговото куче го е ухапало”. Всички арестувани бяха пуснати с изключение на една жена.

Същевременно Пуси Райът издаде нов сингъл, озаглавен: „Путин запали огъня на революцията”. Той може да се чуе онлайн и в текста му се казва: „Страната ни върви храбро по своя път, страната ни каза „Сбогом” на режима”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай