Люта битка между Байдън и Тръмп. Ключови 5%

"Супер вторник“ ще реши съдбата им

Люта битка между Байдън и Тръмп. Ключови 5% | StandartNews.com

Във вторник – 5 март, една трета от американските щати ще гласуват на предварителните избори.

Така нареченият „Супер вторник“ се очаква да предопредели кои ще са президентските номинации на републиканците и на демократите. Двете формации ще произведат вътрешнопартийни избори в 15 щата и на американските острови Самоа.

Сред ключовите щати са Калифорния и Тексас, чиито резултати ще имат решаващо значение в надпреварата. В тези два щата ще се разпределят най-много делегати между кандидатите за номинациите на републиканците и на демократите за президентския вот през ноември.

След вота във вторник се очаква Джо Байдън и Доналд Тръмп да затвърдят преднината си. И двамата победиха убедително във всички щати, където до момента се проведоха предварителни избори. Тази нощ Доналд Тръмп прибави към сметката си още три щата. Досега той е събрал общо 247 делегати, а Джо Байдън – 206.

Като основна тема на предварителните избори се очерта тази за миграцията. Затова през тази седмица в един и същи ден Тръмп и Байдън посетиха границата с Мексико.

Вотът във вторник може би е последният шанс на бившия посланик на Съединените щати в ООН – Ники Хейли, да намали огромната преднина на Доналд Тръмп в битката за президентската номинация на републиканската партия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай