Лоши новини! Свършва кислородът на подводницата за Титаник

Екипажът с хора от цял свят

Лоши новини! Свършва кислородът на подводницата за Титаник | StandartNews.com

Спасителите, все още търсят изчезналата подводница- “Titan”, която на 18 юни слезе на експедиция до добре познатият изчезнал през 1912 година кораб “Титаник”

“Titan” е подводница, съставена от въглеродни влакна и титан. Дълга е 6,7-метра и тежи 10 432 кг. Способна да се гмурка на дълбочина от 4000 метра.

Плавателният съд се управлява от американската компания „Оушън гейт експедишънс“. Разбра се, че  контактът между кораба и подводницата е изгубен  в понеделник- 9:45 часа сутринта. Това е станало  1 час и 45 минути след потапянето ѝ в неделя следобед, съобщи бреговата охрана на САЩ.

Участниците в екипажа са петима, като един го управлява със специален джойстик.

Част от хората на борда е Пол- Анри Наржоле. Той е бивш комантир на флота във Франция и пилотира подводницата. Директор е на подводните изследвания за E/M Group и RMS Titanic, Inc, и се счита за водещ авторитет на мястото на корабокрушението и най-вероятно е отговарял за подводницата по време на гмуркането.

Също така се знае, че пакистанският бизнесмен Шахзада Дауд и синът му Сулеман са били на борда. Това се разбра от изявление на семейството им.

Британският бизнесмен Хамиш Хардинг, познат като  летец и изследовател, също е един от петимата души на изгубения “Titan”. Преди това пътува до дъното на океана в Маринската падина – най-дълбокото място в земната кора, и в космоса с аерокосмическата компания на Джеф Бесос.

Всички роднини на петимата от екипажа се молят те да бъдат намерени, като се знае , че им  остават около 40 часа кислород.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай