Кой посрещна Чарлз ІІІ на Триумфалната арка

Кралят е на официално посещение във Франция

Кой посрещна Чарлз ІІІ на Триумфалната арка | StandartNews.com

Крал Чарлз III, който пристигна в столицата на Франция Париж заедно със съпругата си кралица Камила в рамките на държавното си посещение, беше посрещнат от френския министър-председател Елизабет Борн на летище Орли, предаде Анадолската агенция.

Кралят и съпругата му Камила бяха посрещнати от френския президент Еманюел Макрон, съпругата му Брижит Макрон и френския министър на отбраната Себастиан Лекорну при Триумфалната арка на „Шанз-Елизе“.

Докато звучаха националните химни на двете държави, крал Чарлз III и Макрон положиха венец на "гроба на незнайния войн".

Кралят на Великобритания и френският президент си стиснаха ръцете и разговаряха с войниците и гостите, които присъстваха на церемонията, организирана в чест на посещението на монарха.

Събитието се проведе при засилени мерки за сигурност.

След церемонията крал Чарлз III и Макрон се отправиха към Елисейския дворец за двустранна среща, на която ще обсъдят климата, биоразнообразието, изкуствения интелект, както и положението в Сахел и Украйна.

След срещата монархът ще присъства на официалната вечеря, която Макрон ще организира за него в двореца Версай.

В рамките на тридневното си посещение във Франция Чарлз III ще направи обръщение към Сената, горната камара на френския парламент, а след това ще посети катедралата Нотр Дам, в която текат реставрационни процеси.

На 22 септември кралят ще пътува до град Бордо в южната част на Франция и ще се срещне с френски и британски войници там.

Планираното посещение на Чарлз III в различни градове на Франция между 26-и 29 март беше отложено заради протестите, които се засилиха в страната по това време.За последен път крал Чарлз III посети Франция през 2019 г., преди да се възкачи на престола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай