Кошмарен анализ. Защо има локви кръв около Путин

Скандално журналистическо предположение

Кошмарен анализ. Защо има локви кръв около Путин | StandartNews.com

Вълна от самоубийства или опити за такива от страна на охраната на руския президент Владимир Путин, масови оставки на генерали, арести на високопоставени военни, самоубийства сред висшето ръководство на "Газпром" и унищожаване на семействата на олигарси, които знаеха твърде много. Всичко това показва, че приятелството с президента на Руската федерация може да те вкара в гроба, пише УНИАН.

Наскоро беше съобщено, че бодигардът на Путин Зимин е открит в локва кръв. За това напомнят журналистите от проекта FreeDom.

След това дойде самоубийството на офицера от FSO Михаил Захаров в Кремъл през 2020 г. точно по време на служба. През същия месец 24-годишен снайперист също се простреля в главата. Тогава се твърдеше, че бившият бодигард на Путин, който беше назначен за министър на извънредните ситуации, е починал по време на ученията. 

Но поредицата от смъртни случаи не свърши дотук. В елитно село в Московска област е открит мъртъв бившият „Росвооружение“ Алексей Огарьов. Генерал от ГРУ Караогланов, който е свързан с продажбата на оръжия, също е открит мъртъв. И в двата случая служителите на реда веднага обявиха некриминални причини за смъртта.

„Това най-вероятно е прочистване на тези, които знаят твърде много“, се твърди.

Военният провал в Украйна доведе до тотална паника на Кремъл. И така, Сергей Кисел беше отстранен от поста генерал-лейтенант поради огромните загуби в неговата армия. Онзи ден служители на ФСБ задържаха генерал-лейтенант Роман Гаврилов, заместник-директор на Националната гвардия. Една от причините за задържането е източване на средства за армията.

Първият, който беше намерен мъртъв, е Леонид Шулман. Той беше ръководител на транспортната служба на Газпроминвест. След известно време бе открито и тялото на заместник-генералния директор на „Газпром“ Александър Тюлаков. И пак казват, че е самоубийство. А на 18 април откриха телата на бившия президент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, съпругата и дъщеря му. Според разследващите той е убил жена си и детето си, след което се е самоубил.

„Обкръжението на Путин обаче въртеше кални схеми не само в отбранителната промишленост. Затова в газовата индустрия на Руската федерация започна мистериозна вълна от самоубийства“, казват журналистите. 

„Всички тези мистериозни смъртни случаи, вълна от оставки и арести са ясен знак за паниката на Кремъл. Сега руските власти са буркан с паяци, които се поглъщат един друг“, завършва историята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай