КНДР към САЩ: Без подаръци

Северна Корея обяви, че няма намерение да възобновява диалога със САЩ

КНДР към САЩ: Без подаръци | StandartNews.com

Северна Корея обяви, че няма намерение да възобновява диалога със САЩ. В същото време помощникът на държавния секретар на САЩ Стивън Бигън пристигна в Южна Корея за обсъждане на блокираната ядрена дипломация с КНДР, информира АП.

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Бигън, който е специалният представител на президента Доналд Тръмп за Северна Корея, ще обсъди сътрудничество по редица въпроси на срещи тази седмица с представители в Южна Корея и Япония, включително "финално, пълно потвърждаване на ядреното разоръжаване" на КНДР.

През последните месеци КНДР на няколко пъти повтори, че повече няма да подарява подаръци на Тръмп с организиране на срещи на върха, които могат да увеличат външнополитическите му успехи, докато Вашингтон не предложи нещо съществено в замяна.

Още веднъж ще го кажем, че нямаме намерение да се срещаме лице в лице със САЩ, каза висшият представител на Министерството на външните работи на КНДР.

Някои анализатори вярват, че Пхенян избягва сериозни разговори с американците за момента и вместо това се фокусира върху оказване на натиск върху Южна Корея в опит да увеличи шансовете за по-големи отстъпки преди евентуално да се върне на масата за преговори след президентските избори през ноември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай