Събота,

Килър на Ндрангета, разтварял хора в киселина, върти пици във Франция

От: Стандарт -
1686
Килър на Ндрангета, разтварял хора в киселина, върти пици във Франция
A
A
A

При съвместна операция на френските и италианските антимафиоти в нощта на сряда срещу четвъртък в град Сент Етиен бе закопчан собственикът на местната пицария “Роко” - Паоло Димитрио, пише Труд бг.

С това име се подвизавал от доста време из “Шестоъгълника” търсеният под дърво и камък от 17 години с европейска заповед за арест килър на калабрийската мафия “ла ндрангета” Едгардо Греко.

Според медиите в Италия и във Франция задържането му е вторият голям успех на силите на реда на Апенините след ареста на 16 януари на вече бившия върховен бос на сицилианската “Коза ностра” Матео Месина Денаро.

Както писа в петък авторитетният парижки всекидневник “Льо Монд”, 63 годишният сега Едгардо Греко става известен най-напред в престъпния свят и на органите на реда с прякора “затворническия килър”.

Прозвището му е лепнато след като в началото на 80-те години, когато излежава присъда за въоръжен грабеж на банка, намушква смъртоносно по време на затворническата разходка боса на враждебен ндрангетистки клан Франко Пино.

В началото на 90-те години обаче прякорът е изчистен от прилагателното, тъй като Едгардо Греко се включва активно в избухналата в Калабрия мафиотска война между клановете “Пино-Сена” и “Перна-Прано”.

Но “върхът” на неговия килърски период е убийстовото през 1991 г. по особено жесток начин в рибарски магазин на град Катандзаро на братята Стефано и Джузепе Бартоломео.

Отначало успява да заличи следите си, може би и защото разтваря труповете на двамата нещастни мъже в киселина, но по-късно е разкрит и осъден на доживотен затвор при строг режим.

Случва се през 2006 г. и малко преди произнасянето на присъдата “Килърът” потъва вдън земя, където остава 17 години, до завчера през нощта.

Босът на Коза Ностра, който наруши традициите

Сицилианки напират да са любовници на Капо ди тути капи


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com