Хиляди българи раздрусаха Чикаго по случай 24 май

Сред специалните гости в Чикаго беше голямата звезда на българската музика Мария Илиева

Хиляди българи раздрусаха Чикаго по случай 24 май | StandartNews.com

Парад на България по случай 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, се проведе в Чикаго, а в него участваха хиляди българи, предаде БГНЕС.

Празничната инициатива бе организирана със съдействието на кметството на Елк Гроув Вилидж в Илинойс и Генералното консулство на България в Чикаго, каза генералният ни консул там Светослав Станков.

Сред официалните гости бяха кметът на Елк Гроув Крейг Джонсън и Тами Милър, член на Борда на града. В парада взеха участие всички 13 български неделни училища в Чикаго, фолклорни ансамбли, културни центрове и родолюбиви организации.

"Кметът Джонсън обяви 24 май за Ден на България! Българите в Чикаго дадоха пример на своите сънародници по света, че могат да стоят обединени зад святата кауза, да пазят своите азбука, език, култура и традиции като израз на тяхната българска идентичност. Поклон пред българските учители по света, апостолите на българското знание и просвета, съзидатели на нашата духовност и себеосъзнатост като наследници на древен и велик народ. Поклон!", допълни Станков.

Сред специалните гости в Чикаго бяха цигуларят Свет Радославов, както и голямата звезда на българската поп музика Мария Илиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай