Като хорър: Пирати похитиха кораб с моряци

Било като във филм на ужасите

Като хорър: Пирати похитиха кораб с моряци | StandartNews.com

Трима членове на турския екипаж на отвлечения от пирати край Нигерия товарен кораб "Моцарт" под либерийски флаг, се завърнаха в Турция днес.

Четвъртият капитан Фуркан Ярен, главният инженер Илхан Суха Татлъгюл и машинния техник Бахадир Йешилалан пристигнаха на летище Истанбул, където разказаха подробно своя опит с мъчението, пише Марица.

Ярен каза пред журналисти, че е наранил крака си при нападението, и благодари на президента Реджеп Тайип Ердоган, външния министър Мевлют Чавушоглу и министъра на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмайлоглу за намесата им, тъй като Турция незабавно започна спасителни действия на мястото на инцидента.

„Надявам се, че другите 15 наши приятели, които пиратите взеха за заложници, ще могат да се върнат при семействата си възможно най-скоро“, добави той.

"Започнахме да чакаме помощ, като затворихме предпазните врати. След като завзеха кораба пиратите ни разделиха. Не помня колко хора бяха. Взеха нашите приятели и изчезнаха. А ние преместихме кораба в безопасна точка", каза той,

"След това дадохме необходимата информация на властите. Загубихме един приятел при сблъсъка и съжаляваме", каза Ярен.

Междувременно Татлъгюл каза, че са се заключили в кормилната станция по време на нападението и пиратите са стреляли по вратите като във филм на ужасите.

"Удряха с чук по вратите в продължение на часове. Опитваха се шест, седем часа да превземат кораба. По това време нашият азербайджански колега умря. Аз паднах от високо и бях леко ранен. След това взеха другите приятели. Аз се спасих, защото не можаха да ме намерят. След това избягаха, оставяйки само двама ранени ", каза той.

При пиратска атака миналата седмица бяха отвлечени 15 от 19-те членове на екипажа на товарния кораб "Моцарт" , а единствения азербайджански гражданин в екипажа беше убит.

В сряда, базираната в Истанбул фирма, собственик на кораба, заяви, че са осъществили пълни контакт с пиратите и всички 15 заложници, членове на екипажа са в добро здравословно състояние и са невредими след  пиратския контакт.

Все още не е ясно какво искат в замяна пиратите, за да освободят заложниците. Турските власти следят проблема и имат готовност за съдействие. 

 

 

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай