Извънредно! Шарл Мишел със спешно изявление от Брюксел

Защо има извънредно заседание на ЕС

Извънредно! Шарл Мишел със спешно изявление от Брюксел | StandartNews.com

В писмото покана до европейските лидери за утрешната извънредна среща на върха на Европейския съюз (ЕС) председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчертава, че осигуряването на споразумение по бюджета на ЕС от 27-те страни членки е жизнено важно за доверието в тях, както и за ангажиментите да осигурят сигурна помощ за Украйна.

"Това включва и доставка на муниции според заключенията на Европейския съвет от март миналата година и приспособяване на съответните инструменти на ЕС да осигурят помощта бързо", се казва още в писмото.

В него се добавя, че за да се постигне това, трябва да продължат даренията, да се адаптират поръчките и да се задействат нови.

Мишел отбелязва, че ще бъде обсъдена и ситуацията в Близкия изток и по-точно обезпокоителния развой на събитията, като ще бъдат обсъдени мерки за предотвратяване на регионалната ескалация, особено в Червено море.

"Трябва спешно да допринесем за прекратяването на опустошителната хуманитарна ситуация в Газа и да обсъдим как да съживим политическия процес на основата на решение на две държави", казва още той.

Мишел ще събере европейските лидери на неофициална вечеря тази вечер. Заседанието обаче ще започне утре сутринта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи