Извънредна ситуация? Говори Шолц

Какво става

Извънредна ситуация? Говори Шолц | StandartNews.com

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че страната може да отдели допълнителни средства като част от „извънредна ситуация“. Това ще се случи, ако ситуацията на фронта се влоши, другите партньори намалят помощта за Украйна и „заплахата за Германия и Европа“ се увеличи. 

Шолц каза още, че германското правителство иска да отдели 14 милиарда евро за нуждите на Украйна през следващата година. От тях 8 са за закупуване на оръжия и 6 за подпомагане на украинските бежанци в Германия, съобщава Zeit Online, пише GlasNews.. Освен това Шолц каза, че като цяло германският бюджет за следващата година ще бъде намален със 17 милиарда евро.

Редица данъци ще бъдат увеличени: данък CO2, наложен върху горивото за автомобили и жилищното отопление, използващо изкопаеми горива, както и данък върху авиационния керосин за полети в Германия. Също така от 2024 г. субсидиите за закупуване на електрически превозни средства ще бъдат спрени година по-рано и ще бъдат намалени средствата за развитие на слънчевата енергия.

На 8 декември Германия предаде на украинските въоръжени сили нов БЛА Luna NG. Според агенция Defense Express става дума за наистина най-новата технология, тъй като комплексът беше представен за първи път от германския отбранителен гигант Rheinmetall преди година и половина, през юни 2022 г., на изложението Eurosatory.

През 2024 г. Германия възнамерява да достави на Украйна почти 200 хиляди снаряда. Според министъра на отбраната Борис Писториус целта от 1 милион боеприпаси няма да бъде постигната преди март 2024 г. Все пак отбранителната индустрия е съществувала и в мирно време.

Според него са създадени очаквания, които не са оправдани. Ситуацията обаче скоро ще се промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
bess
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи
Елена Иванова 1950
преди 4 месеца

Защо искате войната да продължи.

Откажи