Израелският премиер проговори от болницата

Бенямин Нетаняху публикува видеообръщение

Израелският премиер проговори от болницата | StandartNews.com

Mинистър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху публикува видеообръщение, след като беше приет в болница със съмнения за дехидратация, докато страната е обхваната от жестоки горещини. В първите си думи след инцидента Нетаняху съветва хората да пият повече вода.

"Вчера прекарах време със съпругата си в Галилейското море, на слънце, без шапка, без вода. Не беше добра идея. Така че преди всичко искам да благодаря на всички вас за загрижеността, както и на отличните екипи тук, в Шеба, които ме прегледаха", каза Нетаняху, предаде "Вести".

"Слава Богу, чувствам се много добре, но имам само една молба от вас: преживяваме гореща вълна в страната, така че ви моля, бъдете по-малко на слънце и пийте повече вода и нека всички да прекараме една хубава седмица", заяви Нетаняху.

В продължение на няколко дни температурите в Израел достигат средата на 30-те градуса по Целзий и се очаква да продължат да бъдат на това ниво през следващата седмица, съобщи Израелската метеорологична служба.

Първоначалните тестове на Нетаняху "излязоха нормални" и той изглежда е в "добро състояние", се казва в изявлението на кабинета му от по-рано. Израелският премиер беше приет в медицинския център "Шеба" в Рамат Ган, предградие на Тел Авив, след като се е оплакал от "лек световъртеж" преди постъпването си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай