Израелски министър праща бездомните котки и кучета в чужбина

Израелски министър праща бездомните котки и кучета в чужбина | StandartNews.com

Израелски министър настоява всички бездомни котки и кучета в страната да бъдат депортирани в чужбина. Ури Ариел, който е министър на селското стопанство, изтъква, че предпочита изпращането на животните извън пределите на страната, а не тяхното кастриране.

Ариел е изложил предложението си в писмо до министъра на околната среда Ави Габай. В него той посочва, че по този начин ще се спестят пари от кастрация, която е доста скъпа. Министърът обаче не уточнява в коя страна предлага да изпрати животните и дали има такава, която да ги приеме на своя територия.

"Проблемът с уличните котки е сериозен. По наши изчисления в Израел те са близо два милиона. Средствата, необходими за кастрацията им, биха могли да бъдат използвани за нещо друго", посочва Ариел в писмото си.

"Това неморално. Не живеем в Средновековието. Днес са котките. Утре министърът ще намери религиозна причина да бъдат депортирани хора. Ако се нуждаем от допълнително доказателство за влиянието на религиозния екстремизъм върху живота в Израел, министър Ариел доказа, че вървим към теокрация", отбеляза опозиционният депутат Йоел Хасон по повод решението на министъра на селското стопанство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай