Израелска дипломатка у нас посочи голямата драма на родината й

Засега данните сочат, че има 600 загинали и 2000 ранени, а десетки са отвлечени

Израелска дипломатка у нас посочи голямата драма на родината й | StandartNews.com

По всичко личи, че в Израел ще се води продължителна война, а кой ще бъде победителят от нея у гражданите на страната няма съмнение. Това стана ясно от думите на заместник-посланикът на Израел в България Наама Леви, която говори в предаването "120 минути" по бТВ.

„Израел с нищо не е провокирал „Хамас“. Напротив даже се водеха дискусии от правителството как да се подпомогнат палестинците и да се намерят решения“, каза Леви по повод изненадващата атака срещу страната ѝ.

Израел встъпва в масирани военни действия. Евакуират се 24 селища около Газа, което е потенциална индикация за предстояща сухопътна операция.

Леви обясни, че засега данните сочат, че има 600 загинали и 2000 ранени, а десетки са отвлечени.

„Нетърпима, ужасяваща ситуация. Ние сме нападнати от терористи, те нападат наша територия, те убиват и унищожават нашите хора. „Хамас“ е финансирана от Иран. Това е нашият враг, който иска да унищожи Израел. Именно Иран е провокирал всичко“, заяви заместник-посланикът на Израел в България.

Леви обясни, че ситуацията е много сложна.

„Страшно е. Представете си в почивен ден, когато мислиш къде да отидеш да се разходиш, се събуждаш и виждаш ракети. А отвлечено дете пита майка си: Ще ни убият ли и тя казва: Не знам. Това е ужасяваща ситуация“, каза тя.

Наама Леви обяви, че Израел ще победи в тази война и се моли за всички израелци и за убитите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай