Израел обяви ключово решение. Нова фаза на войната

Говорителят на израелската армия даде подробности

Израел обяви ключово решение. Нова фаза на войната | StandartNews.com

Ключово решение обяви Израел - нова фаза на войната с палестинската групировка "Хамас". 

Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари заяви, че страната преминава към нова фаза във войната с ислямисткото движение Хамас.

В интервю за вестник “Ню Йорк таймс” Хагари обясни, че войната вече е сменила един етап с друг, но няма да се обявява официално. Новата фаза, преминаването към която трябвало да отнеме около месец, предполага по-малко военни на терен и въздушни удари.

Нараства усещането за спешност и в двете страни да се разработи план за поддържане на обществения ред в ивицата, докато военните ускорят изтеглянето си. Според израелски представители вече е набелязана идея за мрежа от местни кметове и лидери от изтъкнати палестински семейства, които ще опазват ежедневния ред, добавя още вестникът.

Междувременно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна днес в Израел за важни разговори с висши правителствени служители, опитвайки да ги притисне да осигурят по-добра защита на цивилните, както и улеснени хуманитарни доставки, предаде “Ройтерс”.

В същото време ливанската Хизбула атакува военна база в Израел. Групировката обяви, че дроновете ѝ са ударили щаб на израелската армия в Цфат като отмъщение за убийството на шефа на Хамас Салех ал-Арури в Бейрут миналата седмица, когато загинаха нейни бойци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи