Италианската мафия отвръща на удара

Мафията се опитва да открадне изпаднали в тежко положение бизнес дейности в страната

Италианската мафия отвръща на удара | StandartNews.com

Мафиотски структури в Италия раздават храна и безлихвени заеми на хора в нужда в опит да разширят влиянието си, предупреждава писателят Роберто Савиано, цитиран от АФП.

Италианската мафия също така се опитва да открадне изпаднали в тежко положение бизнес дейности в страната, която е в криза заради смъртоносната коронавирусна пандемия и чака европейски средства в помощ на икономиката си, казва той.

„Ако Европа не се намеси скоро, мултиплицирането на мафиотските пари, които вече са в Германия, Франция, Испания, Нидерландия, Белгия скоро ще бъде неограничено“, посочи писателят пред журналисти.

Савиано, най-известен с книгата си „Гомор“, посветена на неаполитанската мафия – Камората, е експерт по въпросите на престъпните организации и начините, по които тя действа в целия свят.

На най-ниско ниво те осигуряват храна за най-бедните италианци. И им дават безлихвени заеми. Защо? За различни услуги, посочва той.

Сред тях може да гласове на избори или привличане на подставени лица за сключване на договори.

Савиано, който живее в Ню Йорк, е под полицейска защита, след като получил смъртни заплахи заради издаването на книгата си „Гомор“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай