"Ислямска държава" заплаши три европейски столици

Прицели се в мачовете от Шампионската лига

"Ислямска държава" заплаши три европейски столици | StandartNews.com

Терористичната организация „Ислямска държава“ отправи явна заплаха към Европа и обяви, че целите са четирите мача от Шампионската лига през тази седмица в три европейски столици.

Приближената до ислямистите фондация „Ал Азаим“ публикува колаж, на който има изобразен въоръжен боец, а зад него са четирите стадиона за мачовете: „Емирейтс“, „Парк де Пренс“, „Уанда Метрополитано“ и „Сантяго Бернабеу“. Към колажа има и заплашителен надпис: „Убийте ги всичките“.

Особени притеснения може да предизвика заплахата в Мадрид, където в рамките на 24 часа ще се играят два мача. Днес Реал (Мадрид) приема Манчестър Сити, а утре Атлетико (Мадрид) е домакин на Борусия (Дортмунд). Тази вечер в Лондон Арсенал играе с Байерн, а в сряда Барселона гостува на ПСЖ в Париж.

Това е поредната заплаха на Ислямска държава за големи футболни мачове. Само преди десет дни беше публикувана снимка, на която на прицел беше стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен преди германското дерби Байерн – Борусия (Дортмунд). Има притеснения, че може да има опити за атентати по време на Евро 2024 в Париж и на олимпийските игри в Париж.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай