Иска ли България нов договор със Северна Македония

Не знам какво точно има предвид Мицкоски, но ние водим разговори

Иска ли България нов договор със Северна Македония | StandartNews.com

Зоран Заев заяви днес пред журналисти, че разговорите между Северна Македония и България продължават, като подчерта, че целта е Северна Македония да върви напред, предаде агенция МИА.

Коментирайки твърденията на лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че България иска нов договор между Скопие и София, който ще изисква и поправки в конституцията, македонският премиер каза, че не знае за какво точно говори Мицкоски.

"Не знам какво точно има предвид Мицкоски, но ние водим разговори. Ние (СДСМ) сме отговорна партия, искаме страната ни да върви напред", каза Заев.

Той подчерта, че в момента най-важното е да се защитят интересите на страната, но същевременно да се държи сметка и за интересите на България, предава БТА.

"Казвал съм вече, че с такива предложения има вероятност да се провали първата междуправителствена конференция (на Северна Македония с ЕС). Но съм казвал също, че това не е нито в наш интерес, нито в интерес на България", заяви премиерът.

Заев изрази увереност, че може да бъде намерено решение на споровете. Той каза, че когато се обсъжда нещо, което вече е прието, като общата история, трябва да се прояви разум и то да се използва за изграждане на приятелство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай