Жертвите са непознати за убиеца в Бирмингам /ОБНОВЕНА/

Един загина и седем души бяха ранени

Жертвите са непознати за убиеца в Бирмингам /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Българин е сред пострадалите при серията нападения с нож в Бирмингам в неделя през нощта, при която един загина и седем души бяха ранени. Името на Димитър Бъчваров бе съобщено при започване на съдебния процес по случая.

За нападението е задържан 27-годишният Зефаная Маклауд. Полицията още не разкрива какви са били мотивите му. Самият той слушаше повдигнатите му обвинения, криейки лицето си с ръце,

Прокурор Сузан Луелин заяви, че решението да бъде обвинен за смъртта на един човек и за опит за убийство на още седем е взето в резултат на представени от полицията доказателства. На този етап се смята, че нападенията са извършени на случаен принцип и не са свързани с организирана престъпност или тероризъм.

Убитият е служител на университета в Шефилд. 23-годишният Джейкъб Билингтън бил с група приятели, които се забавлявали, когато атаката започва половин час след полунощ. Намушкан е фатално с нож във врата.

Негов приятел, също на 23 г., е нападнат на близка улица. Състоянието му все още е критично, както и на 22-годишна жена. Останалите са в по-леко състояние и част от тях са изписани от болницата.

Няма данни жертвите да са се познавали със Зефаная Маклауд. Билингтън дошъл за кратко в Бирмингам на гости на приятел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай