Хванаха течен хероин за стотици милиони

Хванаха течен хероин за стотици милиони | StandartNews.com

Грузинската полиция разкри трафик на течен наркотик и иззе 3 тона разтвор, съдържащ хероин, съобщи МВР в Тбилиси, цитирано от РИА Новости. Пратката била открита в камион, пътуващ от Азербайджан за Турция. "Залавянето на такова количество наркотици е небивал случай за Грузия. Иззетото наркотично вещество съдържа 80% чист хероин, чиято пазарна цена е неколкостотин милиона долара", отбелязва министерството. Дрогата била превозвана в 30 бидона с по 30 литра и била представена като течен сапун. Арестувани са двама грузинци. Според експертите течният хероин е създаден преди няколко години от наркопроизводителите в Афганистан. Нарича се "Сълзите на Аллах". Формулата на течния хероин била създадена за по-лесната контрабанда, защото можела да се маскира като технически продукт или продоволствена стока.

Междувременно пък близо 150 кг кокаин с цена на улицата около 25 млн. паунда са били заловени във Великобритания. Дрогата била скрита в пратка банани от Колумбия, предаде Би Би Си. Служителите на Скотланд ярд влезли в склад в Кент на 10 юли след дълго наблюдение над сградата и открили дрогата вътре, скрита сред плодовете. Преди това те са получили информация за престъпната пратка. По-късно в Лондон и в Кент са били арестувани четирима души, които остават зад решетките.

Според съобщение на полицията бананите са пристигнали в Дувър на 10 юли и са били откарани в търговски склад в Хартлип, Кент. Шофьорът на камиона не бил замесен в наркотрафика според силите за сигурност. В Кент е арестуван мъж на 48 г., а трима колумбийци са задържани в Южен Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай