Хакери удариха мрежата на Sony

Хакери удариха мрежата на Sony | StandartNews.com

Мрежата на Sony PlayStation е била спрянa след кибератаки, но от компанията увериха, че не е била открадната никаква лична информация на нейни клиенти.

В същото време полет на American Airlines, на борда на който се е намирал старши изпълнителен директор на Sony, е бил отклонен след бомбена заплаха.

Компанията съобщи, че американски пътнически самолет, в който пътува президентът на Sony Online Entertainment е бил отклонен от първоначалния си полет заради предупреждението, че на борда на машината има експлозиви. "Срещу мрежите в интернет на PlayStation и Sony Entertainment са извършени атаки в опит да бъде претоварена нашата мрежа с изкуствено създаден голям трафик", гласи съобщение, пуснато в блога на PlayStation. И се допълва, че хакерите не са получили достъп до лични данни.

Говорителка на компанията в Токио е уточнила, че зад атаката стои един човек или група от хора, които са използвали име в туитър @LizardSquad. Хакерите излязоха с информация, че са сложили на сървърите на Sony снимка на мъж, развяващ знамето на Ислямска държава в Ирак и Леванта.

В отделно съобщение на своя блог Джон Смедли, президент на Sony Online Entertainment написа: "Да. Моят самолет беше отклонен. Повече няма да обсъждам това. Справедливостта ще открие тези хора." Машината на Американ еърлайнс, летяща за Сан Диего от Далас, е била пренасочена към Финикс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай