Груевски: Няма да подам оставка

Груевски: Няма да подам оставка | StandartNews.com

"Това, което става днес в страната е диктатура на политическото малцинство в услуга на чужди служби. Този народ е най-добрият отговор на всички сценаристи, които дълбоко вярваха, че ще ни измият мозъците, чрез лъжи, чрез фалшифицирани и манипулирани разговори." - това бяха думите на премиерът на Македония Никола Груевски по време на митинга организиран в негова подкрепа снощи.

"Няма да се оттегляме. Няма да се предадем. Македония е силна, решителна, отново побеждава. Ние побеждаваме. Няма да позволим да се стигне до междуособици. Зоран Заев /лидерът на опозицията, бел.ред./ никога няма да бъде премиер на тази страна. Неговите пет минути приключиха", каза още Груевски.

Груевски отново повтори, че Зоран Заев разботи за чуждите служби и е финансиран от световен олигарх, който по неговите думи контролира повече от половината медии в страната, съобщава БГНЕС.

"Тази вечер има река от свободен, горд и достоен народ. Народ, който разбира, когато някой иска да го измами и излъже. 9 години ръководим тази държава пред тежки предизвикателства. През последните 3.5 месеци Македония бе подложена на жестока атака. Вие не сте свикнали да ни виждате по този начин, да си мълчим. Е, казвам: Стига. Македония трябва да отговори"

На митинга има около 30 000 души, като от провинцията пристигнаха стотици автобуси с хора. Пред централната трибуна на предната линия са скандалните Гордана Янкуловска и Сашо Миялков. Двамата подадоха оставки след кървавия инцидент в Куманово, при който загинаха 8 полицаи. Янкуловска ръководеше вътрешното министерство, а Миялков, който е братовчед на Груевски, спецслужбите. Самият Груевски застана до двамата.

На митинга бяха прочетени и няколко поздравителни писма от европейски политически формации, в които се изразява подкрепа за Груевски и се осъжда поведението на опозицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай