Гърци бесни на България, внос на стоки тормози съседите

Нелегалният внос на стоки от България нанася огромни щети на търговците

Гърци бесни на България, внос на стоки тормози съседите | StandartNews.com

Граничният пункт Промахон въвежда от днес засилен контрол върху вноса на стоки от България. Акцията е по настояване на търговците от северния гръцки град Серес, предаде БНР.

Гръцките граждани не спират да пътуват до България за снабдяване със стоки и бензин.

Нелегалният внос на стоки от България обаче нанася огромни щети на търговците в района на Серес, съобщават от местната търговска камера. В сферата на мерки съвместно с Държавната агенция по контрол на стоките на граничния пункт Промахон ще действа постоянен екип по контрол на вносните стоки.

Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара съобщи, че Съюзът на търговците се опитва от няколко години да води борба с нелегалния внос на стоки, които в повечето случаи са некачествени, но се продават на ниска цена и това привлича клиентите.

И в други погранични райони в близост до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че забелязват рязък спад на оборота, защото гърците си пазаруват в България дори и хранителни стоки.

"Поне един път на седмица пътуваме до България, защото там повечето стоки са на половин цена", казват доволните от напазаруваното в България граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай