Гръм! Ето решението на Байдън за Израел и Украйна

Какво поиска от Конгреса американският президент

Гръм! Ето решението на Байдън за Израел и Украйна | StandartNews.com

Белият дом поиска близо 106 милиарда долара за финансиране на амбициозни планове за укрепване на сигурността на Украйна, Израел и на южната граница на САЩ, предаде Ройтерс.

Около 14,3 млрд. долара от поисканите от американското президентство средства за фискалната 2024 г. ще бъдат за Израел, голяма част от които са предвидени за укрепване на противоракетната и противовъздушна отбрана на Израел и за покупка на други видове въоръжение за военните му нужди.

Белият дом иска и 9 млрд. за хуманитарно подпомагане за Израел и Газа, където населението е изправено пред хуманитарна криза, която става все по-тежка.

Но лъвският пай от средствата, 61,4 млрд. долара, се пада на Украйна. Искането по това перо включва милиарди долари за обновяване на военната техника, с която разполага Киев, предоставяне на икономическа и военна помощ и подкрепа за украинските бежанци в САЩ.

Президентът Джо Байдън стартира вчера спешна мисия, като използва един от редките случаи, в които произнася реч в Овалния кабинет, за да заяви, че подкрепата на САЩ е от решаващо значение за двамата основни съюзници, които са погълнати от войни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай