Понеделник,

Гръцки владика: Ще превземем Македония с 5 танка за 20 минути

От: Администратор -
A
A
A

Солун. Не се бойте, ще завоюваме БЮРМ (Бившата Югославска Република Македония) за 20 минути с 5 самолета и 10 танка. Така реагира солунският митрополит Антимос по повод Вевчанския карнавал от преди дни, когато скопски патриоти си направиха майтап с Гърция, "погребвайки" я със съответните почести, съобщи сайтът Актуално.

По време на литургия Антимос припомни и още един факт. Той разказа за добре известния разговор между бившите първи хора на Сърбия и Гърция - Милошевич и Мицотакис. "Интересувате ли се от подобна интервенция? - попитал атинския си колега Милошевич. - Не, отговорил Мицотакис. Ние това ще го направим по мирен път", добавил гръцкият министър-председател.

Скопските медии са възмутени, че Антимос за пореден път използва неделна литургия за антимакедонска политическа проповед.

Наскоро, в отговор на съобщението за откриване македонска радиостанция в Лерин, той призова гърците да се съберат и по вандалски начин да прекратят излъчването на гръцка територия на македонски език. На публичен концерт пред вярващи той поиска да се подготви автобус с 50 гърци, които да отидат в Лерин и да унищожат станцията.

Според македонското онлайн издание "МКД" по време на миналогодишната си литургия Антимос заявил: "Не бива скопяните да се наричат ​​македонци, а "войни на кон".

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички