Голямо напрежение в UK! Какво се случва

Очакват се огромни демонстрации в Лондон

Голямо напрежение в UK! Какво се случва | StandartNews.com

Очаква се днес хиляди да излязат по улиците на Лондон с искания за незабавни общи избори и незабавни действия срещу постоянно влошаващата се криза с постъпването на живота във Великобритания.

Профсъюзи и обществени организации ще вземат участие в протеста, който включва шествие около парламента, съобщиха организаторите от кампанията "Народно събрание".

Главният организатор Рамона Макартни е цитирана от „Гардиън“ да казва, че правителството е в дълбока криза и че третият премиер в рамките само на месеци е бил избран от малка групичка от елита в страната. Тя допълва, че идеята е да бъде проведена възможно най-голямата демонстрация, която да накара министрите да се съгласят с провеждането на общи избори.

"Искаме работническата класа да се присъедини към нас днес, за да покажем колко сме гневни и твърдо решени, както и да се борим срещу новата вълна от сурови мерки, които правителството ни налага“, каза Рамона Макартни.

Управляващата Консервативна партия твърди, че има мандат да сформира правителство, защото има мнозинство в Камарата на общините и не е задължена по закон да свиква общи избори преди 2024 година.

Някои обаче смятат, че две промени на лидера на партията и респективно премиер на страната след общите избори през 2019 година, направени само от партията, както и вътрешните спорове дали да се продължи с придържането към манифеста, с който партията беше избрана да управлява преди три години, показват, че този мандат е силно остарял и неадекватен, съобщава БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай