Голяма новина от Кремъл за смъртта на Пригожин

Частният самолет "Ембраер", с който Пригожин пътуваше за Санкт Петербург, се разби

Голяма новина от Кремъл за смъртта на Пригожин | StandartNews.com

В Кремъл не изключват самолетната катастрофа, при която загина основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин да е била причинена умишлено, предава Ройтерс. Според агенцията това е първото изрично признание, че Пригожин може да е бил убит.

"Разглеждат се различни версии, включително версията за - да кажем, умишлено зверство. Така че нека просто изчакаме резултатите от разследването, нашето руско разследване, водено от Следствения комитет", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

Частният самолет "Ембраер", с който Пригожин пътуваше за Санкт Петербург, се разби северно от Москва. Загинаха всички 10 души на борда, включително две други висши фигури на Вагнер, четиримата бодигардове на Пригожин и трима души екипаж. Причината за катастрофата все още не е ясна. Самолетът се разби точно два месеца след като Пригожин организира бунт срещу руското военно ръководство.

Шест дни след смъртта си вчера Пригожин беше погребан на скромна церемония в Санкт Петербург. Руският президент Владимир Путин не присъства на погребението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай