Голяма изненада в Солун! Решението

Не се знае как ще реагира пазарът

Голяма изненада в Солун! Решението | StandartNews.com

Търговско дружество в Солун предлага от понеделник магазините в града да затварят по-рано заради енергийната криза и с цел пестене на енергия.

Конкретното предложение е във вторник, четвъртък и петък магазините да работят от 10:00 до 19:00 ч., а в понеделник, сряда и събота – от 10:00 до 16:00 ч.

„Заради проблемите, възникнали в резултат на енергийната криза, и непредвидените затруднения през предстоящата зима, заради намаляването на оборота и искането на правителството за намаляване на потреблението на електроенергия, Управителният съвет на Търговската асоциация на Солун реши да предложи намалено работно време за магазините в следобедните/вечерните часове”, се казва в съобщението,

Председателят на сдружението Панделис Филипидис каза за местния портал „GRTimes”, че са съгласни с правителствените насоки за намаляване с 15% на разходите за електроенергия и ги прилагат на практика, но подчерта, че тази препоръка трябва да бъде подкрепена и от големите търговски центрове.

„Ние отправяме предложение в съответствие с искането на правителството, но или всички заедно ще положим усилия, или никой. Ще видим как ще реагира пазарът първата седмица”, уточни Филипидис. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай