Глобиха министър за нарушение правилата за коронавируса

За прегрешението си австралийският политик е глобен с 1000 австралийски долара

Глобиха министър за нарушение правилата за коронавируса | StandartNews.com

Полицията в Австралия е глобила с 1000 австралийски долара министъра по въпросите на държавната служба на щата Нов Южен Уелс Дон Харвин за нарушаване на правилата, наложени в региона поради разпространението на короновируса, съобщава вестник Age.

От полицията са заявили, че 55-годишният мъж се е преместил в селска къща през март, „в нарушение на действащата министерска заповед“. След това, според полицията, мъжът се върнал в Сидни.

Политикът се извини пред държавния премиер и обществеността, но подчерта, че не е нарушил официалните препоръки. Премиерът Гладис Береджиклян отбеляза, че е научила, че министърът се е преместил в селска къща в покрайнините на столицата преди няколко дни. Според нея това се е случило още преди влизането в сила на директивите, действащи поради COVID-19. В същото време премиерът призна че „цялостното впечатление от инцидента е ужасно“.

По-рано заради ситуацията с коронавируса държавното правителство призова жителите да не пътуват до предградията, освен ако не е спешно необходимо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай