Германците са в шок! Какво откриха в Турция и Северна Македония

Турция и Република Северна Македония са най-евтините страни за живот в Европа

Германците са в шок! Какво откриха в Турция и Северна Македония | StandartNews.com

Турция и Република Северна Македония са най-евтините страни за живот в Европа, тъй като, според данни на германската федерална статистическа служба „Дестатис“, разходите са двойно по-ниски от тези в Германия, съобщи платформата „Нова Македония“.

Статистическата служба е анализирала цените на голям брой продукти и услуги в различни категории, като храна, напитки, тютюн, дрехи, енергия, транспорт, телекомуникации, културен живот и забавления, хотели и ресторанти, в 40 европейски страни. Във всички категории Северна Македония се нарежда сред най-евтините страни, а в много от категориите излиза като най-евтината страна.

Цените в Северна Македония са средно 49% от цените в Германия, а по-евтино е само в Турция, където нивото на цените е средно 39% от германското.

За сравнение, цените в Сърбия възлизат на 86% от германските, в Хърватия – 76%, в Гърция – 67%, а в Албания – 77 на сто.

Що се отнася до средната цена на услугите в хотел или ресторант, единствените страни, в които е по-евтино, са Турция, България и Албания.

В някои от другите категории също се отличават по-евтини страни от Северна Македония, но средната обща оценка определя страната като най-евтината за живот на европейския континент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай