Германия въвежда PCR тест за влизащи

Резултатите от теста трябва да бъдат показвани още преди качването в самолета за Германия

Германия въвежда PCR тест за влизащи | StandartNews.com

Всеки влизащ в Германия от 28 март ще трябва да представи отрицателен PCR тест, съобщи ДПА. Резултатите от теста трябва да бъдат показвани още преди качването в самолета за Германия пред съответния превозвач. Решението на германските власти ще бъде в сила поне до 12 май.

Лица, които не представят на авиопревозвача необходимото потвърждение, няма да бъдат качени на борда, се казва в съобщението на германското здравно министерство.

Първоначалната идея е била изискване да влезе в сила още от утре, но властите го отложиха до полунощ в неделя, за да могат пътниците и авиокомпаниите да се приспособят към него.

Досега представянето на отрицателен тест беше задължително само за пътници, които пристигат от държави и региони, обявени от германските власти за зони с повишен риск.

Същевременно стана известно, че трите източни федерални провинции на Австрия - Виена, Долна Австрия и Бургенланд ще въведат нови ограничения за великденските празници поради нестабилната епидемиологична ситуация, съобщи БГНЕС, позовавайки се на изявление на министъра на здравеопазването Рудолф Ансхобер.

По думите на министъра, по време на Великден в тези три региона се планира да се положат усилия за намаляване на социалните контакти, увеличаване на обема на тестване на населението, разширяване на списъка с места, където ще бъде въведено задължителното носене на защитни маски. "На Великденските празници ще бъде въведен етап на блокиране, т.е. от 1 до 6 април", каза министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай