Ердоган планира промени в кабинета

Ердоган планира промени в кабинета | StandartNews.com

Анкара. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган планира основна реорганизация на кабинета преди изборите през следващата година на фона на напрежението около анти-корупционните разследвания в страната.

Вестник Хюриет съобщи в понеделник, че Ердоган планира да замени десет министри до края на месеца.

24 души, включително синовете на министъра на вътрешните работи Муамер Гюлер и министъра на икономиката Зафер Чаглаян, както и главният изпълнителен директор на държавната Halkbank Сюлейман Аслан, заедно с други видни бизнесмени, близки до Ердоган, са били обвинени в приемане на подкупи.

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се подготвя за размествания в правителството си, което бе разклатено от корупционен скандал, предаде AFP, позовавайки се на изявление на турския президент Абдуллах Гюл.

Според държавния глава разместванията може да бъдат обявени още след завръщането на премиера Ердоган в Турция след двудневно посещение в Пакистан. "Ердоган се подготвя за разместванията и преценява ситуацията. Ще говорим при връщането му и тогава ще знаете повече", заяви Гюл пред пресата.

В понеделник министърът на вътрешните работи на Турция Муаммер Гюлер, чийто син е един от арестуваните по подозрение в корупционни практики и рушветчийство, заяви, че е готов да подаде оставка.

Гюлер очаква и решението на премиера Реджеп Тайип Ердоган за възможна ревизия на кабинета, но той е готов да се оттегли сам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай