Понеделник,

Ердоган със стряскащи думи към САЩ

От: Редактор -
Ердоган със стряскащи думи към САЩ
A
A
A

Ердоган обясни поведението си по повод обвиненията на САЩ: "Човечеството загива. Да ръкопляскам ли?" - тези думи, изведени в заглавие на в. "Сабах" тази сутрин, турският президент изрече вчера по повод обвиненията на САЩ към него в антисемитски изказвания, пише novini.bg.

"Казват: "Ердоган не трябва да говори така". А какво трябва да прави? Да ръкопляска ли? Навсякъде, където виждаме жестокост, ние ще крещим с най-силен глас. Ако трябва да се плати цена заради опълчването на жестокостите и подкрепянето на невинните, ние никога няма да се поколебаем да я платим", заяви турският президент в изказването си вчера, цитирано от БТА.

Вестник "Акшам" окачествява същото изказване на президента като "ясен" и "твърд" отговор към САЩ.

"Не деца умират в палестинските градове, а самото човечество", заяви още Ердоган.

"Да се твърди, че президентът Ердоган е антисемит е много несправедливо и много позорно. Тъкмо обратното, спрямо нас той винаги е бил конструктивен, подкрепящ и насърчаващ", пише в изявление на общността, публикувано в социалните медии.

"Няма да останем безмълвни пред жестокостите", гласи заглавието на "Тюркгюн" днес, който също цитира изказването на президента. "Деца и жени, стотици невинни хора са убивани с тежки оръдия.

Институции и държави, които проповядват пред света за демокрация, човешки права, право, справедливост, свобода, сигурност наблюдават безмълвни", заяви Ердоган.

"Тюркгюн" представя равносметка, според която по време на ракетните и бомбени нападения на Израел през последните девет дни досега са загинали 220 души, сред които 63 деца и 36 жени, а ранените са 1509.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички