Египет обяви Мюсюлманско Братство за терористична група

Египет обяви Мюсюлманско Братство за терористична група | StandartNews.com

Кайро. Египет обяви ислямисткото движение Мюсюлманско Братство за терористична група. Това се случва ден след атентата в Мансура, при който загинаха 15 души.

Временният премиер Хазем Беблави го нарече "терористичен акт", но в сряда излезе официално изявление на временното правителство, което е подкрепяно от военните, в което групировката бе обявена извън закона и като терористи.

Групировка, вдъхновена от „Ал Кайда", която е базирана в египетската територия на Синайския полуостров, пое отговорност за самоубийственото нападение във вторник с кола-бомба срещу сграда на полицията северно от Кайро, предаде AFP.

"Вашите братя в „Ансар Бейт ал Макдис" по Божията воля атакуваха полицейския участък в Дакхалея", се посочва в изявление на групировката, което е публикувано в ислямистки форуми.

Египетското движение „Мюсюлмански братя" осъди бомбената атака.

"Мюсюлмански братя остро осъждат атаката срещу полицейски участък в град Мансура", казва се в изявление на движението.

"Мюсюлмански братя смятат това деяние за директна атака срещу единството на египетския народ и настояват за разследване, което да доведе до подвеждането под отговорност на извършителите на това престъпление", допълва се в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай