Джъстин Трюдо е новият премиер на Канада

Джъстин Трюдо е новият премиер на Канада | StandartNews.com

Джъстин Трюдо ще е следващият премиер на Канада, след като изведе своята Либерална партия до доминираща победата на парламентарните избори, съобщава радио Voice of America, цитирани от Агенция "Фокус" . Канадски медии прогнозират, че либералите ще получат 180 места в 338-местния парламент, а Консервативната партия на оттеглящия се премиер Стивън Харпър получава 104 места. Лявата нова демократическа партия е трета с 36 места.

Трюдо обяви победата си на изборите пред приветстващи го поддръжници в Монреал късно в понеделник през нощта, заявявайки, че кампанията е доказала „както могат позитивните политици". Той се надява това да послужи като „вдъхновение за хората със сходни възгледи да излязат напред и да се захванат за работа".

"Ще бъда министър-председател на всички канадци", заяви усмихнат Джъстин Трюдо пред множеството от хиляди възторжени привърженици. "Приятели, ние побеждаваме страха с надежда, побеждаваме цинизма с усърдна работа, побеждаваме отричащата, всяваща разделение политика с позитивна далновидност, която обединява канадците", допълни обаятелният 43-годишен син на бившия премиер Пиер Трюдо.

Трюдо на премиерския пост се превърна в изключително обсъждана тема в Twitter, но не само заради историческата победа на Либералите, а и заради големия брой фенове на новоизбрания премиер. В социалната мрежа заваляха и снимки на Трюдо, включително такива, на които е гол до кръста. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай